ZOEKEN

Verlengde Wintersolden tot en met 15 februari gestart

Vandaag zijn de verlengde wintersolden gestart. De wintersolden zullen uitzonderlijk tot en met 15 februari lopen ten gevolge van de coronacrisis. Het geeft handelaars de kans om hun stock beter te verkopen en tegelijkertijd biedt de verlenging consumenten de mogelijkheid om langer van kortingen te genieten. Door de solden te verlengen kan ook de toestroom in de handelscentra meer gespreid worden.

Op 21 januari keurde de Kamer een wetsvoorstel goed die uitzonderlijk de wintersolden verlengde tot en met 15 februari. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker, Minister van Zelfstandigen en KMO’s David Clarinval en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne hadden voorafgaand hun gezamenlijk positief advies uitgebracht. De vraag om de wintersolden dit jaar uitzonderlijk te verlengen was een vraag van de sector zelf, met als doel de gevolgen van de coronacrisis te milderen. Door de verlenging van de wintersolden krijgen handelaars namelijk de kans om hun stock beter te verkopen. Ook voor consumenten is het een positieve zaak. Zij krijgen zo de mogelijkheid om langer te genieten van interessante kortingen. Door de solden te verlengen, kan ook de drukte in de winkels en handelscentra beter gespreid worden.

Die verlengde periode is vandaag dus ingegaan en zal lopen tot en met maandag 15 februari.

Eva De Bleeker: "De verlengde wintersolden zijn niet alleen goed voor de vele retailers, maar ook voor de consument. Zij zullen voor langere tijd en in alle veiligheid kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen. Het verlengen van de soldenperiode maakt het ook mogelijk om de drukte in de winkelstraten te spreiden.”