ZOEKEN

Terug van nooit echt weggeweest

Dag iedereen,

Het is ondertussen al even geleden dat ik jullie een update heb bezorgd. Met dit bericht breng ik daar graag verandering in!

Zoals jullie weten nam ik na mijn ontslag als Staatssecretaris in november 2022 even de tijd om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Het waren intense weken en mijn lichaam gaf aan het even kalmer aan te doen. Het was dan ook goed om even te herbronnen en tijd te maken voor mijn familie en vrienden. Eenmaal de batterijen weer opgeladen waren, keerde ik terug uit loopbaanonderbreking naar mijn werk voor de Europese Commissie bij DG Mare. Daar zet ik me tot op vandaag in voor onze Europese Unie door het afsluiten van visserijakkoorden, het behartigen van de belangen van de Europese visserij en het beschermen van de biodiversiteit in onze zeeën en oceanen.

Naast mijn fulltime job bij DG Mare ben ik nog steeds actief als raadslid in mijn gemeente Hoeilaart. U mag gerust zijn, de politieke microbe heeft mij nog steeds even hard te pakken als voorheen. Het engagement dat ik al van jongs af aan in mij heb zal nooit verdwijnen. De aard van het (politieke) beestje, of wat had u gedacht?

Zoals u weet staan er in 2024 opnieuw Europese, Federale, Vlaamse, Provinciale en Lokale verkiezingen voor de deur. Vol enthousiasme en met véél goesting stort ik me terug op het politieke werk. Dat is nodig want de uitdagingen waar ons land en Europa voor staan zijn immens. Strijdvaardiger, sterker en gemotiveerder dan ooit wil ik me dan ook opnieuw publiekelijk inzetten voor het liberalisme.

Nieuw logo voor TEAM EDB

Met deze nieuwe start stel ik ook graag mijn nieuw logo aan u voor.

In het logo staat mijn voornaam centraal, wat de aandacht vestigt op mijn identiteit. Deze wordt gepresenteerd in een warme paarse kleur, die mijn persoonlijkheidskenmerken vertegenwoordigt en een gevoel van warmte en benaderbaarheid creëert. Het gekozen lettertype weerspiegelt vrouwelijkheid en sluit aan bij mijn toewijding aan gelijke rechten, waardoor mijn waarden worden benadrukt. Boven 'Eva' staan vier kleine gele sterren. Deze sterren hebben een symbolische betekenis en vertegenwoordigen meerdere elementen:

  • Europa: de aanwezigheid van de sterren symboliseert mijn connectie met de Europese Unie en het Europees beleid.
  • Sterrenkindjes: het stermotief verwijst eveneens naar het concept van "sterrenkindjes. Wanneer een baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling overlijdt noemen we dit een sterrenkindje. Ik verloor zelf een tweeling kort na de geboorte. De problematiek en het bespreekbaar maken van het rouwproces ligt mij dan ook nauw aan het hart. Mijn steun en toewijding voor de vzw’s Boven De Wolken en Kinderwens is daar het bewijs van.
  • Familie: de 4 sterren stellen ook mijn gezin voor, als symbool voor de band, eenheid en steun in mijn persoonlijke leven.
  • Kwaliteit: de sterren symboliseren uitmuntendheid en hoge normen, wat mijn toewijding aan het leveren van kwaliteit in mijn inspanningen onderstreept. Over het geheel genomen vat dit logo-ontwerp mijn identiteit, waarden en connecties samen. Het combineert warme kleuren, een vrouwelijk lettertype en symbolische elementen om een visueel aantrekkelijke en betekenisvolle representatie van mijn identiteit te creëren.

Via mijn website, sociale media en maandelijkse nieuwsbrief houd ik jullie van al mijn politiek werk op de hoogte.

Tot snel vrienden,

Eva