ZOEKEN

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker bezoekt HuidKlinik in Deinze

Dat je best niet overdrijft met zonnen of zonnebanksessies, is geen geheim. Overmatige en onbeschermde blootstelling aan UV-stralen kan immers beschadigingen aan het DNA van je huid en, in het ergste geval, huidkanker veroorzaken.  

De exacte schade die de UV-stralen al hebben aangericht op je huid, kan je wel laten meten via een gespecialiseerde huidanalyse. Op basis daarvan kan je dan aan de slag om je huid in de toekomst beter te verzorgen en te zonnen. 

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker onderging zo’n analyse en merkt op dat consumenten zich bewust moeten zijn van de gevaren van UV-straling en van de schade die ze kunnen toebrengen aan je huid. Het belangrijkste middel om je daartegen te beschermen blijft een kwalitatieve zonnecrème. Die moet je voldoende gebruiken, al mag je het ook niet als voorwendsel gebruiken om langer in de zon of onder de zonnebank te blijven.  

“Ook ik geniet uiteraard van een heerlijk zomerzonnetje, al heb ik ze door het vele vergaderen de laatste tijd niet veel gezien. Wanneer ik toch op een terrasje beland, zweer ik echter bij zonnecrème. Dat zorgt er niet voor dat je langer kan zonnekloppen, maar bied je wel bescherming. Een hoge kwaliteits- en beschermingsgraad zijn daarbij een must.”