ZOEKEN

'Eva On The Rocks' - Staatssecretaris De Bleeker organiseert benefietfeest voor vzw Boven De Wolken

Op zaterdag 30 april gaat de eerste editie van Eva On The Rocks door. Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker steekt met dit benefietfeest de vzw Boven De Wolken een hart onder de riem. Deze vzw maakt professionele foto’s van sterrenbaby’s en regenboogbaby’s, een thema dat De Bleeker nauw aan het hart ligt.

Nu de coronapandemie langzaam maar zeker achter ons lijkt te liggen en de temperaturen naar boven klimmen, vindt er een grote inhaalbeweging plaats van festiviteiten die door corona niet georganiseerd konden worden. Dat is ook het geval voor ‘Eva On The Rocks’. Dat is de eerste editie van een benefietfeest, georganiseerd door staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker.  

Het belooft een unieke avond te worden voor iedereen die houdt van lekkere hapjes, drankjes, fijne muziek en leuk gezelschap. Na een welkomstdrankje en een feestmaal in zaal De Linde in Huldenberg, dicht bij haar thuisbasis Hoeilaart, trakteert De Bleeker haar gasten op een optreden van ‘50 tinten Brijs’. In de late uurtjes kunnen alle gasten hun knaldrang loslaten op de beats van enkele ‘special guest’ dj’s.  

Die laatste zijn echter niet het enige unieke aan de avond. ‘Eva On The Rocks’ is namelijk niet zomaar een feest, maar een heuse benefiet ten voordele van de vzw Boven De Wolken. Die organisatie biedt gratis professionele fotosessies aan sterrenouders bij het verlies van hun baby. Elk jaar kunnen zo'n 800 koppels rekenen op Boven De Wolken. Het is een thema dat de staatssecretaris persoonlijk nauw aan het hart ligt. De Bleeker moest op het einde van haar eerste zwangerschap, waarin ze een drieling droeg, afscheid nemen van twee kindjes.   

"Ouders die hun ongeboren of pasgeboren kind hebben verloren, willen net zoals alle andere ouders mooie foto’s van hun kind. De fotoshoots van de vzw Boven De Wolken zijn van onschatbare waarde voor ouders van sterrenkindjes. Om haar buitengewone werking te garanderen, heeft de vzw natuurlijk continu fondsen nodig. Daarom wil ik met mijn benefiet dit project een duwtje in de rug geven.”