ZOEKEN

De Bleeker steekt handen uit de mouwen tijdens Voka-zomerstage bij Carrefour

Op donderdag 26 augustus nam de staatssecretaris voor Begroting en Consumentzaken, Eva De Bleeker, deel aan een Voka-zomerstage bij Carrefour. Ze bezocht er het e-commerce distributiecentrum in Willebroek en vulde rekken in de hypermarket van Zemst.

In het distributiecentrum werd de staatssecretaris ontvangen door François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België. Jan Pollier, directeur e-commerce, leidde haar rond in het gloednieuwe distributiecentrum, dat sinds mei van dit jaar operationeel is en zich richt op het verwerken van online bestellingen. De staatssecretaris had het tijdens deze rondleiding, onder andere, over een optimale consumentenbescherming binnen de evolutie naar digitaal winkelen.  

Na een lunchmeeting met Pascal Leglise, duurzaamheidsverantwoordelijke voor de supermarktketen, trok de staatssecretaris naar de hypermarkt van Carrefour in Zemst. De staatssecretaris hielp er de rekken vullen en kreeg van Hilde Decadt, COO van Carrefour Belgium, meer uitleg over het nieuwe winkelconcept van Carrefour, waarin klantenservice centraal staat. 

De Voka-zomerstages brengen traditiegetrouw heel wat politici naar de werkvloer en stimuleren op die manier het contact tussen de politiek, de bedrijfswereld en werknemers. Staatssecretaris Eva De Bleeker juicht dit initiatief toe: “Private bedrijven zorgen voor welvaart en creëren jobs. De retail is hierin een enorm belangrijke sector die heel veel mensen te werk stelt. De sector en haar innovatief vermogen zijn dus cruciaal voor het behalen van een hogere tewerkstellingsgraad, een heel belangrijk aspect van de begroting. Ik vond het fijn om even in de schoenen van de werknemers te staan en mee te maken met welke uitdagingen zij dagelijks worden geconfronteerd. Ik deed ooit mijn eerste studentenjob bij GB, de voorloper van Carrefour. Vandaag merk ik dat zij uitgroeiden tot een bedrijf waarin innovatie, duurzaamheid en klantentevredenheid centraal staan.”