ZOEKEN

1 JAAR GELEDEN…

1 jaar en 1 dag geleden geleden kreeg ik een telefoontje dat mijn leven danig door elkaar schudde. Of ik de taak van staatssecretaris voor begroting en consumentenbescherming op mij wou nemen in de net gevormde regering. Met mijn jarenlange ervaring op lokaal niveau kreeg ik nu de kans om breder en ruimer een rol te spelen voor alle Belgen. Een kans die ik niet kon laten liggen.  

Intussen heb ik een ongelooflijk jaar achter de rug en had ik nog geen seconde spijt van mijn antwoord. Van kindsbeen af ben ik gebeten door politiek en wil ik streven naar een meer rechtvaardige samenleving waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Al meer dan 20 jaar strijd ik daarom voor het liberalisme, zowel voor als achter de schermen. Van vrijwilliger bij de jongeren tot nationaal voorzitter van Open-Vld vrouwen. Ik zetelde in de gemeenteraad van Hoeilaart en was er van 2013 tot 2020 schepen van Sport, Wonen, Energie, Kinderwelzijn en Onderwijs. Ik vervulde al die functies met heel mijn hart, een rode draad door mijn carrière. Het gevoel iets te betekenen voor mensen en iemands leven beter te kunnen maken, daar draait het voor mij allemaal om.  

De verantwoordelijkheid die vandaag op mijn schouders ligt, is niet min. Samen met mijn team verleg ik daarom elke dag steentjes om ons land terug op de rails te krijgen. De grootste uitdaging daarbij vormt zonder twijfel het begrotingstekort, dat enorm groeide tijdens de covid-crisis. Binnen de huidige context van economisch herstel is het dus absoluut noodzakelijk dat we dat tij doen keren en een staatsschuldsneeuwbal afwenden. Om dat te kunnen realiseren, hebben we nood aan hervormingen die de arbeidsmarkt aantrekkelijk maken en aan een zuinigere en beter werkende overheid. Binnen mijn bevoegdheid van Consumentenbescherming zal ik er dan weer naar streven dat elke consument zijn of haar rechten kent en weet wat te doen als die met de voeten worden getreden. Samen met de inspectiediensten streef ik naar een correcte naleving van de wet rond consumentenrechten. We zetten duidelijke lijnen uit en bewaken die ook! 
 
Ik beschouw het als een eer om dit te mogen doen en wil jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen dat ik daarbij krijg. Ik ben klaar voor de rest van mijn mandaat en zal jullie niet teleurstellen!