ZOEKEN

Wie is Eva?

De Hoeilaartse politica is misschien een nieuw gezicht op het nationale toneel, binnen de liberale familie is ze helemaal geen onbekende.

Al meer dan 20 jaar strijdt Eva voor het liberalisme, zowel voor als achter de schermen. Van vrijwilliger bij de jongeren tot nationaal voorzitter van Open Vld Vrouwen, Eva staat gekend voor haar groot engagement. In Hoeilaart was ze de laatste jaren een actieve schepen en altijd beschikbaar voor de burger. Als Internationaal Secretaris van Open Vld en Alumni van The Alliance of Her (ALDE) heeft Eva een ruim Europees netwerk en voelt ze zich als een vis in het water op congressen. 

Eva nam de rol op als Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming in de Regering De Croo I van 2020 tot 2022. Haar begrotingsbeleid stond gekenmerkt door transparantie, correctheid en streven naar grotere efficiëntie. Op vlak van consumentenbescherming trad Eva regelmatig op de voorgrond. Vooral met haar strijd voor een betere klantenservice bij energieleveranciers, haar pleidooi voor sterkere passagiersrechten en aanpak tegen phishing kon ze grote stappen vooruit zetten. Op 18 november 2022 werd ze in deze functie opgevolgd door Alexia Bertrand. 

Momenteel werkt Eva voor de Europese Commissie op het Directoraat-Generaal MARE. Daar zet ze zich tot op vandaag in voor onze Europese Unie door het afsluiten van visserijakkoorden, het behartigen van de belangen van de Europese visserij en het beschermen van de biodiversiteit in onze zeeën en oceanen.