Onderzoek naar intrestloze spaarrekeningen van Triodosbank

Triodosbank zal haar gereglementeerde spaarrekeningen, waarop een wettelijke minimumrente geldt, stopzetten en enkel niet-gereglementeerde spaarrekening aanbieden, waarop ze geen rente meer zal geven. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker vraagt een onderzoek naar de plannen van Triodos.

In ons land geldt er een wettelijk minimum als het gaat over de rentes die banken moeten geven aan hun spaarders. Op alle zogenaamde gereglementeerde spaarrekeningen geldt er een minimumrente van 0,11%.

Triodosbank, met zo’n 72.000 spaarders, heeft nu beslist om zijn gereglementeerde spaarrekeningen binnenkort stop te zetten en te vervangen door niet-gereglementeerde spaarrekeningen. Op die niet-gereglementeerde spaarrekeningen zal de bank 0% rente geven. 

De nieuwe Staatssecretaris van Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld), handelsingenieur van opleiding, begrijpt dat de rentes onder druk staan maar wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de plannen van Triodos en vraagt daarom een onderzoek naar de intrestloze spaarrekeningen van de bank. De spaarder moet duidelijkheid hebben over zijn of haar kapitaal en tijdig met de nodige informatie keuzes kunnen maken.

Staatssecretaris De Bleeker: “We moeten rode lijnen trekken tussen wat kan en niet kan. Elke spaarder heeft het recht om met de juiste informatie keuzes te kunnen maken en eventueel tijdig over te stappen. Ik heb daarom aan mijn diensten gevraagd om de plannen van Triodos bank in detail te bekijken.”

De Bleeker wil ook de consumenten aanmoedigen om kritisch te zijn tegenover hun bank en vaak banken te vergelijken. Rekeninghouders en spaarders veranderen heel weinig van bank, waardoor er soms weinig concurrentie is. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: