Eerste twee running-mates van kandidaat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert bekend

West-Vlaming Bert Schelfhout, eerste schepen in Deerlijk en voormalig voorzitter van Jong Vld Nationaal en Eva De Bleeker, schepen in Hoeilaart en voorzitter van Open Vld Vrouwen, zijn de eerste twee van een heel team aan running-mates, die voluit gaan voor Egbert Lachaert als kandidaat-voorzitter van hun partij.

Open Vld zal binnenkort niet alleen een nieuwe voorzitter aanduiden, maar ook een nieuw partijbestuur. Het is belangrijk om nieuwe mensen, mensen met minder naamsbekendheid, maar met veel energie, talent en frisse ideeën kansen te geven. Vandaag is het echter voor deze mensen bijna onmogelijk om in het partijbestuur verkozen te worden. Dat moet in de toekomst veranderen, vindt kandidaat voorzitter Egbert Lachaert.

“Onze partij barst van de talenten die zich van onderuit opwerken, zich dagelijks inzetten, en waarbij een extra duwtje in de rug nodig is om het verschil te maken. We moeten de partijorganisatie danig aanpassen dat vernieuwing en doorgroeimogelijkheden eigen worden aan onze partij. Kansen krijgen en kansen grijpen, dat is onze basisideologie. Ik wil dit consequent doortrekken naar onze partijstructuren. Daarvoor moeten de statuten worden aangepast. Ook Jong Vld moet een vaste zetel in het partijbestuur krijgen”, vult Lachaert aan.

Bert Schelfhout is eerste schepen in Deerlijk en was tussen 2013 en 2015 voorzitter van Jong Vld Nationaal. In Deerlijk heeft hij in 2018 de absolute Cd&V-meerderheid gebroken door jarenlange inzet en te gaan voor een consequent liberaal verhaal.
Eva De Bleeker is sinds 2012 schepen in Hoeilaart. Het is belangrijk dat ook in de toekomst verder wordt ingezet op gelijke kansen voor vrouwen in onze partij. Eva is een dame met pit, die al heel wat strepen verdiend heeft ook buiten de politiek.

Bert Schelfhout, schepen in Deerlijk
Ik denk dat ons land nood heeft aan sociaal – economische hervormingen. Op het vlak van sociale zekerheid, pensioenen veiligheid, integratie en klimaat zijn er grote uitdagingen. De huidige stilstand is voor niemand goed. Ik ken Egbert al langer en zijn oprechte persoonlijkheid en consequente manier van politiek voeren zijn een zegen voor onze partij. Egbert Lachaert is de geknipte man om samen met zijn team ons land in beweging te krijgen. Daarom doe ik mee met Team Egbert.”

Eva De Bleeker, schepen in Hoeilaart
Als handelsingenieur gaat mijn aandacht naar het creëren van een kader waarin het ondernemerschap en handel gestimuleerd wordt om zo welvaart te genereren. Hierbij vind ik duurzaamheid erg belangrijk: ik wil mijn schouders mee zetten onder een ambitieus maar economisch verantwoord beleid rond klimaat en milieu. Voor mij is Egbert Lachaert degene die trouw is aan onze liberale principes en onze partij hecht, sterk en consequent liberaal zal maken. Daarom doe ik mee met Team Egbert”

De komende tijd zal dit team stelselmatig verder uitgebreid worden met mensen met engagement die geloven in een consequent liberaal verhaal.

Contact

Egbert Lachaert: 0486/682405 Eva De Bleeker: 0499/392979 Bert Schelfhout: 0473/527291

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s